fbpx

Huolto

LVI-tekniikan huoltaminen oikeaan aikaan varmistaa laitteistosi turvallisen ja luotettavan toiminnan. Meiltä saat luottavat ja energiatehokkaat ratkaisut vanhoihin sekä uusiin kohteisiin.

LVI-huoltosopimukset

Meiltä saat LVI-huoltosopimukset esimerkiksi taloyhtiöille, tehtaille tai liikekiinteistöille. Hoidamme esimerkiksi taloyhtiön LVI-järjestelmien ylläpidon, kuten ilmanvaihtokoneiden tarkistukset ja suodattimien vaihdot, jäähdytys- sekä lämmönsiirtimien huollot.

Ilmanvaihtojärjestelmien tarkastukset

Tarkistamme ilmanvaihtokoneet, huippuimurit, palo- ja säätölaitteet, kanaviston puhtauden ja eristykset. Oikein toimiva ilmanvaihtojärjestelmä edesauttaa rakenteiden hyvinvoinnissa, puhtaammassa sisäilmassa ja ihmisten viihtyvyydessä rakennuksen sisällä. Ilmanvaihtojärjestelmä tulisi tarkastuttaa 1–5 vuoden välein. Esimerkiksi tehtaissa tarkastusväli on noin 1–2 vuotta, kun taas kouluissa tai hotelleissa väli on viisi vuotta.

LVI- ja viemärijärjestelmien kuvaukset

Kuvauksella selvitetään esimerkiksi ilmanvaihtokanavien puhtaustasoa tai viemäritukoksen syytä. Kuvauksella voidaan löytää myös esimerkiksi ilmanvaihtokanavan tai viemäriputken mahdollinen vuotokohta.

Rakennuksien paine-eromittaukset 

Rakennusten sisäisten ilmanpaine-erojen mittauksilla selvitetään onko rakennus tai sen osa tasapainossa vai yli- tai alipaineinen. Tarvittaessa painesuhteet korjataan. Oikeanlaisilla painesuhteilla edesautetaan rakenteiden hyvinvointia.

Lämpöverkostojen säätö ja tasapainotus

Lämmitysverkostojen säätö sekä tasapainotus- ja tarkistusmittaukset saadaan selville kiinteistön järjestelmien painesuhteet ja virtaumat. Mittauksilla taataan toimiva ja tasapainoinen lämmitys kiinteistössä. Lämmitysverkoston säätö pienentää myös usein lämmityskustannuksia ja energiankulutusta kiinteistöissä. Esimerkiksi liiketiloissa tai kerros- ja rivitaloyhtiöissä säästö lämmityskuluissa voi olla yli 10%.

LV-tekniikan kunnostus- ja vaihtotyöt

Lämmitys- ja käyttövesilaitteiden huolto ja kunnossapito takaa laitteille pitkän käyttöiän. Hoidamme esimerkiksi lämmönvaihtimien ja vesikalusteiden huollot ja vaihtotyöt.

Esimerkiksi lämmönvaihtimen eli kaukolämpösiirtimen huollolla säästetään energiaa ja energiakustannuksia. Lämmönvaihdin kannattaa tarkastuttaa, jos rakennuksen vedenkulutus kasvaa, vaikka kulutustottumuksissa ei ole tehty muutoksia.

Kysy lisää

Etsitään sinulle ratkaisu

Talotekniikan erikoisliike

Pääsääntöinen toimialue

Joensuun seutu, Lappeenranta ja Etelä-Karjala
Suomen vahvimmatVastuu groupSwegon ilmateknikko

© 2015 – 2023 Karelian Talotekniikka Oy

phone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram